Kermainen savulohipasta

Arkipasta joka valmistuu sopivan nopeasti, mutta on kuitenkin maittava koko perheelle.

Jotta hyvät reseptit jäisi talteen, olen päättänyt kirjoittaa ne tänne, jolloin ne löytyy tulevaisuudessa helposti. Tällä kertaa kyseessä oli savulohipasta, joka oli sopivan nopea arki-illaksi. Valmistusaika on puolituntia reseptin mukaan, mutta itselläni kyllä meni 40~45min. Osin sekoilun, osin siitä että reseptit eivät aina ota huomioon että asioita pitää pestä, kuoria ja leikata jotta voi valmistaa ruuan.

Vaikka tuo salaatti ei ole minulle tavallinen, oli se yllättävän hyvä. Se joka kuitenkin vaikuttaa paljon on omenien mehuisuus sekä makeus. Valmistuksessa sanotaan että omenat pitää viipaloida, ja kyljessä olevassa kuvassa omenasiivut ovat kokonaisesta omenasta, ja tässä suosittelisin kyllä omenan halkomista ensin.

Valmistusohje:

  1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä suikaloi punasipuli.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Valmista salaatti. Huuhdo omenat ja viipaloi ne sekä kurkku kulhoon. Hienonna joukkoon persilja ja mausta sitruunan mehulla, suolalla, sokerilla sekä oliiviöljyllä. Jätä maustumaan.
  4. Hienonna tilli ja suikaloi kylmäsavulohi.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle oljyä ja voita. Kuullota puna- ja valkosipulia matalalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää pannulle ruokakerma ja mausta suolalla sekä mustapuppurilla. Kuumenna seos.
  6. Valuta kypsä pasta ja sekoita pannulle kastikkeen joukkoon. Lisää joukkoon tilli, kylmäsavulohi, ja purista sitruunan mehu. Sekoita ja tarkista maku.
  7. Tarjoa savulohipasta kurkku-omenasalaatin kanssa.

Itselläni oli käytössä Barilla tagliatelle joka todellakin sopi ateriaan. Reseptistä poiketen laitoin myös 3 valkosipulin kynttä, koska se on maku josta meidän kaikki perheenjäsenet tykkää.

Vielä kun saisi keittiösiivouksen ulkoistettua. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.