Odotettu peli pelattu.

Tänään oli sitten se päivä jota moni odotti mielenkiinnolla. Naisten SM-sarjan kohtaaminen Dickenin ja HIFK:n välillä. Suomen-Cupin värikkäiden vaiheiden jälkeen moni varmasti ihmetteli miten näiden kahden seuran kohtaaminen etenisi sarjapelissä, ja jos Dicken ottaisi sen voiton joka heille niin tärkeä oli, osoittaakseen että ovat todellinen haastaja mahdollisiin finaali peleihin.

Ennakkoasetelmat oli aika erillaiset näillä kahdella joukkueella. Dicken oli päässyt harjoittelee ja levätä kun taas HIFK lähti pelaamaan kolmatta ottelua viikon sisällä. Näiden lisäksi IFK:lla oli harjoituksia joten pelaajat varmasti tunsivat kehossaan tämän “härkä viikon”.

Ottelu lähti tasaisesti liikkeelle ja joukkueet tekivät aika pitkälti vuoronperään maaleja. Kumpikaan ei päässyt niskan päälle ja kun ensimmäinen puoliaika oli pelattu osoitti tulostaulu tasaista 15-15. Valitettavasti minulta jäi ensimmäinen puoliaika näkemättä perheellisistä syistä mutta toisen näin jo paikan päällä, ja valitettavasti peli ei ollut sitä tasoa mitä olin odottanut. Vaikka IFK oli saanut karsittua pois roimasti niitä teknisiä mitä se teki viikkoa aikasemmin KyIF:iä vastaan ei tämä ollut vielä mielestäni läheskään sitä parasta peliä mitä heiltä saattaa odottaa.

Dicken pystyy mielestäni myös reilusti parempaan peliä, ja pelaajia kuten Bettina Lillqvist ja Annikka Näräkkä tulevat he tarvitsemaan jos mielivät voittamaan IFK:n myöhemmin kauden aikana. Dicken ei saanut heille tärkeätä vastahyökkäyspeliä käyntiin kun ei puolustus saanut IFK:n kokeneita pelaajia hillittyä. Vaikka Dicken sai pöytäkirjaan yhtä monta maalintekijää kuin IFK:lla, eli 8 kpl, on ero siinä että maalinteko jakautui aivan liian epätasaisesti, niinkuin huomaamme alla olevasta listauksesta:

Dicken:
Lindahl Anna 9
Lindholm Anna 7
Böckelman Carolina 4
Pitkäjärvi Pia-Stina 3
Gammals Jessica 2
Riksman Anu 1
Tallqvist Alexandra 1
Nylund Karolina 1

HIFK:
Cainberg Linda 8
Tallqvist Annette 5
Ax Kathlen 5
Väyrynen Ida 5
Byman Carolina 3
Kulju Lotta 3
Salenius Amanda 1
Berg Victoria 1

Se onkin HIFK:n selkeä vahvuus tällä kaudella. Laajalla rintamalla olevia maalintekijöitä, vaikkakin ehdoton maalipyssy on maalipörssiä johtava Linda Cainberg. Tämä vuosi alkaa olla aika taputeltu naisten SM-sarjan osalta. On muutamia otteluita vielä pelaamatta mutta ne ovat luonteelta enemmän sitä “tavallista” SM-sarjaa. Ottelut jotka pelataan vielä tämän vuoden puolella ovat:

Sparta – Dicken
Dicken – Atlas
HIFK – ÅIFK (tätä ei olla vielä asetettu ohjelmaan kellon aikaa koska sitä ollaan siirretty)

Mutta viikon kuluttua pelataan se odotettu naisten Suomen-Cup finaali jossa kohtaavat SIF ja HIFK. Nämä joukkueet ovat kohdanneet toisensa tänä syksynä kahdesti. Ensimmäisellä kerralla Helsingin Urheilutalolla ei jäänyt jossiteltavaa kun HIFK voitti luvuin 40-24. Toisessa ottelussa keskiviikkona lopputulos oli kuitenkin huomattavasti tiukempi. Silloin HIFK voitti luvuin 25-28. Viikon kuluttua katsotaan sitten kumpi haluaa enemmän voittaa Suomen-Cupin pokaalin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.