SM-finalerna

SM-Damfinalen

OJ OJ OJ,  vilken final. Förhandsfavoriten Sävehof som man trodde att skulle så överlägset ta vinsten iom att de inte förlorat en match under säsongen. De började också starkt och för en liten stund, de första 10minuterna börja det dessutom se ut att så var det packat och klart. Men Luigi började kämppa och mycke dessutom. De knappade in och till och med förbi  till halvleken. Vid 30min spelat stod spelet 16-15 för Lugi till syns var Sävehof tränare Henrik Signell ännu lugn.

Under andra halvleken var just lika spännande som första. Lagen tog turvis ett måls ledning eller till och med två men inte vid ngt skede drog någotdera laget övertygande från det andra. Då 60min var spelat visade resultat tavlan 29-29 och det gick till 2*5min förlängning.

Första 5min gick åt Sävehof 4-1.
Den andra 5min gick även den åt Sävehof med siffrorna 5-4.

Detta innebär att Sävehof tar SM-guld med slutsiffrorna 38-34 och därmed fester den finaste medaljen igen.

Det man måste göra som handbolls fan är att lyfta hatten åt Lugi. De kom som “underdogs” i matchen men de spelade, de spelade som de bäst kan och ger Sävehof en riktig fight. Det som också var beundrarsvärt var att de spelade jätte aggressivt försvar. Det syntes till under matchen 6-0, 5-1, 3-2-1 och till och med 3-3 försvars metoderna. Det var rörligt och hårt som verkligen fick Sävehof att stela till det.

Det är verkligen underhållande att se på match där defensiven är så aktiv och aggressiv och hela matchen igenom. Inte bara en lite stund här och där. Spelare jag skulle vilja lyfta fram var Lugis Nathalie Hagman, hon spelade aktivt och varierande spel offensivt. Hennes “no look pass” är ngt som borde vara enkelt för andra att ta efter men ändå  händer det inte så ofta.  Även  Lugi spelaren Adler kämppade beundrarsvärt och hennes backskott var ngt man borde få tränad in åt alla andra backspelare.

Från Sävehosf prestation måste jag nog säga att jag är överraskad hur låsta dom blev då Lugi lyfte upp försvaret. Spelare i deras kaliber skulle man tro att vet hur man skall öppna ett högt försvar som det men det hände inte. Men de hade överraskande svårt att öppna motståndarens försvar.

Grattis ännu IK Sävehof för guld och även Lugi HF för silver, samt tack för den underbara finalen ni bjöd på.

SM Herrfinal

Vilken match, det är i matcher som dessa som man inser värför man älskar handboll. Kristianstad(IKK) började starkt och det började se ut som i damfinalen att förhandsfavoriten  tar segern. Men  efter en olyckligt kast hamnade Kristianstad målvakten lämna plan, och i själva verket hallen för att fara och visa sig till läkare efter att fått en boll rakt i planeten. Detta var troligen en matchvändare för Kristianstads första målvakten Lucau var den klart starkare av de två de hade med sig till finalen. Drott tog sakta men säkert och knappade in på IKK. Drott Halmstad (DrH) visade speciellt i början av matchen ut som små killar som inte skulle bli tryckta ner i golvspringorna av hemma laget IKK. Men de kämppade och slet och jobbade på ett beundrarsvärt sätt genom matchen. Speciellt byte av målvakten i DrH inverkade stort på spelet. Bladh spelade stabilt och höjde räddningsprocent destu längre matchen framskred.

Och vilket avslut vi fick på matchen. På sista sekunden av matchen lyckade DrH knipa in bollen mellan IKK målvaktens ben från ett distansskott från mitt på plan. Man kunde inte riktigt förstå att bollen gick in och att den godkändes. Det vara bara en så otrolig situation i sin helhet.

IKK spelaren Lars Möller Madsen är en imponerande gestalt på plan. Killen som är 205cm lång och väger 112kg är som ett ånglok då han kommer igång med rörelse. Personligen om han skulle komma i full fart emot mig i en match så skulle jag högst troligen bara ställe mig åt sidan. 😀

Slutresutatet på denna match var då alltså 27-28 (14-9).

Grattis Drott Halmstad för SM-guld och IK Kristianstad för silver, och special tack även här för super underhållande och spännande final

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.