Rutinens värde

Gårdagens match mellan finallagen Dicken och Cocks var det helt klart en sak som avgjorde matchen till slut, matchen som gick in på förlängning…Rutin!

dicken Dicken – Cocks cocks
31 – 33 förl.
27 – 27 (15 – 14)

 “övning o. praktisk erfarenhet förvärvad färdighet att utföra ett visst arbete“, så säger Svenska Akademiska ordbok om ordet rutin, och det var just det som man kunde se i Cocks spel då det gällde. Dicken som ledde största delen av matchen, hade ypperliga chanser att utvidga sitt försprång men ändå förlorar till slut.

Dicken som startade fint, de lyckades med försvaret och allt lovade gott. Ännu på halvtiden hade jag höga förväntningar att de unga killarna skulle visa hemmahallens vikt. Men vändningspunkten för mig som för säkert många andra var då de på 3 mans överläge förlorar med 0-1. Man blev bara så otroligt paff av detta att man jag inte visste hur jag skulle sitta i soffan framför TV:n.

Jag skrev i mitt tidigare inlägg vad jag skulle kunna se fungera på ett lag som Cocks men det tycks vara annat än tränarna för Dicken för märbart mycke såg man inte av det under matchen. Matchens figur steg fram i andra halvleken då ett väldigt bekant namn steg fram och gjorde vad han ville och vad laget behövde, det var Kristo Järve. En spelare som har avgjort förr matcher, många matcher. I mogna åldern av 37 orkar han stiga fram och visa att laget kan lita på honom. Han lungt och sansat spelade sig till kastläge, han visade det otroliga kast repertoar han äger och varje kast var som ett nytt. Kasten ändrades från hörna till hörna, från långsam precis placering till hårda raka skott. Han var helt enkelt fenomenal.

Visst hade han fint stöd av mitt i matchen inkommen Timo Puhakka som tog de viktiga skotten i slutet av matchen. Då Dicken som mest skulle ha behövt få bollen in i buren så stod han och plockade dem som om han spelat hela matchen. Man undrar nog hur han gör för att komma in i matchen så sent och sen ändå jobba så stabilt, klart att där också spelar rutinen in men otroligt fint av honom.

Dicken hade målgladaste spelare av Timmy Thor och kaptenen Joacim Broman som gjorde 8 mål var. Den som i förra matchen bar målgörar manteln, alltså Benny Broman var inte lika målglad i denna match och kom upp till 2 mål. Något jag tycker är en stor förvåning. Visst spelade han i denna match mera som playmaker men man skulle ha behövt mera mål av honom. Här hade ändå Cocks lyckas riktigt bra och de tog bort honom effektivt. Casimir Stierncreutz är ännu en skugga av vad han presterade under hösten, men det började synnas lite glimtar av hans kast. Han kom upp till 6 mål i matchen och speciellt distansskottet han presterade i andra halvleken från höger back positionen var vacker. Så mycke mera perfekt bakhörnans kryss-skott kan man inte prestera.

Första final matchens överraskare Mikael Knus var inte riktigt lika spelglad men kom upp till 2 mål, fast han missade nog en viktig i slutet då det vägde. Det som skulle vara intressant att veta vad det är för skada Philip Ahlgren bär eller finns det ngn annan orsak värför inte han får mera speltid? Det var inte många minuter han var inne på plan men lyckades ändå göra ett fint mål. Visst är ju J. Broman stark kandidat för att få spelminuter men tror att han också skulle kunna behöva lite vila för att uppehålla fokuset samt även i kaptensrollen motivera sina lagkamrater.

Nu är det några vilodagar emellan tills tredje och kanske avgörande match spelas i Riihimäki. Spännande spännande.

Men vad skall då hända för att Dicken inte skall börja sin sommar semester på onsdag, jo, jag håller mig till tidigare skrivet, de bör få mera fart i anfallet, i stationsspelet. De bör också få försvaret och fungera ännu snäppet bättre, och så är det bara att komma ihåg att de måste få spelarna Teemu Tamminen och Kristo Järve rubbade. För som skrivet tidigare så dessa två är de som fäller eller sänker Cocks.

Dicken måste också få minskat nerverna under spelet och spelarna måste tro på sig själv mera. Ett ganska typiskt fall sågs i förra matchen då Dicken i slutet av matchen kommer med 3 mot 2 i utespelare, och vid 11 meter från mål passar Thor bort bollen istället för att gå till slut, speciellt som han inte hade en ända försvara helt fast i sig.

Matcherna ännu såhär långt:

Cocks – Dicken: 28-24 (17-13)
Dicken- Cocks: ja. 31-33, 27-27 (15-14)
Cocks – Dicken:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.