Round 2 – Done!

Nu är då andra rundan spelad och överraskningar överraskningar.

Cocks – ÅIFK

Tippning: 23 – 33
Slutresultat: 31 – 27 (14 – 12)
Matchreferat:
Handisliiga.fi
Cocks.fi

Detta var en rejäl överraskning för mig. Jag hade nog en bild att fast Riihimäki laget har en dålig dag skulle deras standard vara så hög att de skulle ta ÅIFK. Dessutom då Cocks har en svacka brukar de med den resterande tiden kunna lyfta upp sig själv till seger. Det jag tror att ha inverkat har inte varit det att de kommit med “rocken uppe” mentaliten till Åbo utan att de försökt spara spelare för Baltiska liga matcherna nu inkommande veckoslut. De har försökt spara bland annat Tamminen så länge att det var för sent att reparera skadan. Det är ju klart att tränare Kekki inte medger detta men så tror jag att det är. Det att Åbo spelaren Olev Eensalu spelat en jätte bra match och smällt in 14 mål, och haft Andresa Nyström som bra stöd med 6 mål har kunnat avgöra och skapa denna lite till sensationella skrällen.

Nästa inhemska seriematchen spelas i Riihimäki på tisdagen och då kommer nog Cocks att stiga ut på parketten med en ny inställning och de kommer att vill bevisa alla att det var bara en för dagen dålig match. Så nästa seger kommer säkert att vara ganska rejäl, tror vi kan räkna med slutsiffror lik första matchen, om inte grymmare också. Men det man nog bör göra må det var si eller så som är orsaken för ÅIFK:s seger så hatten måste man lyfta för Åbo killarna. Det är en fin prestation att vinna Cocks, varken de har en bra eller dålig dag. Grattis alltså för det.

BK-46 – Atlas

Tippning: 31 – 28
Slutresultat: 25 – 24 (11 – 16)
Matchreferat:
Handisliiga.fi
Atlashandball.com
bk-46.fi

En het, verkligen het match var det som gällde som så ofta tidigare, det var knuff och buff från båda lagen lika. Känslorna gick heta och efter ett klart slag mot Aaltos ansikte av Korpimäki, och efterföljande spar mot Korpimäki flyttade killarna bort från plan med röda kort. En situation som jag tycker löstes på helt rätt sätt. Ifall ngndera spelare fått 2min och andra rött skulle det inte ha gått rätt. Så antingen rött åt båda eller 2min åt båda. ++ i boken för domarna Lindroos & Leanderson om man frågar mig. Karislaget ledde till största del men kanske det vändande momentum hände då Theodotos “Toto” Christou steg in på plan. Han hade klart bestämt sig att stänga buren för BK och det var vad han gjorde. Jag har tyvärr ingen statistk över antal räddningar jämfört med mål eller kast mot men tror den skulle ha varit ganska krossande.

Skall bli intressant att se ifall Toto börjar följande match eller sätts Laitinen in genast från början. Från Atlas så måste nog Erkka Näntös viljemål i andra halvleken nämnas samt hårt slitande Klaus Sarin. Sarin som gjorde en fin fin match och det syntes till av den “gamla” arbetsmyran som han var före sin axel operation. Från Karislaget skulle jag plocka fram Kaj Hagman som jobbar på hårt, bara han ännu skulle få konditionen i skick så vågar jag tro att han skulle få ännu mera gåra hår åt motståndaren. Nu som ofta tidigare ser man att han blir trött och nyttan av honom minskar drastiskt. Fredrik Adamsson gjorde OK ifrån sig men samtidigt ser jag nog honom kunna presetera ännu mera. Unga Oliver Helander fick spela på andra halvleken och tackade förtroende med 4 fullträffar, men lite mera borde han ännu våga. Visst är han bara 16 år gammal men kan se honom bli en stabil 8+ målgörare per match.

Dicken – SIF

Tippning: 29 – 31
Slutresultat: 27 – 32 (13 – 17)
Matchreferat:
Handisliiga.fi
Dicken.fi

Som förvänttat så tog Drumsölaget sin andra seger och leder i matcher 2-0. Nästa vecka tisdag då det blir tredje rundan har de som första lag chansen att försäkra avancemang till semifinalerna och fast det brukar vara så att just bryta av serien är den svåraste matchen så fixar nog Dicken det. Lite roliga är ju dett att i första rundan så var det just detta matchpar som min resultat tippning träffade närmast och det var det också denna gång. I denna andra matchen har det varit två väldigt bekantta namn som stått för halva målen för vinnande Dicken. Bröderna Broman har tillsammans gjort 16 mål varav kaptenen Joacim 9. NICE!

Joacim verkar ha kommit i en riktig högtryck och ifall detta flyt fortsätter tror jag att han kan utmana sin vänsterkants rival Teemu Tamminen i målgörare tabellen. Brodern Benny är det definitivt inte ngn fy skam han heller. Men att han gjort 7 mål är ganska normalt, men det som gör Benny makalöst viktig för offensiven är hans sätt att spela fram andra. Då man tittar på målgörarna i Sjundeå laget så ser man klart att målen är delade  ganska jämnt. Att Patrik Grönberg gjort endast två kan ha med saken att göra att alla känner hans farlighet. Det kommer inte fram i ngn matchreferat att har han varit specialbevakad eller ej. Sjundeå har ändå alla möjligheter ännu att ta seger av Dicken bara de får paketet i skick.

HC West – HIFK

Tippning: 26 – 27
Slutresultat: 28 – 25 (17 – 10)
Matchreferat:
Handisliiga.fi
hifk-handball.com
hcwest.com

HIFK gjorde vad många nästan gissade att är möjligt, tog segern på hemma plan var det är för gäster svårt. Det var inte helt oväntat, och jag själv övervägde det och därmed hade satt så knapp vinst till resultats tippning så nära. Hetast på plan verkar ha varit HC West spelare #9, Anders Genberg med sina 9 mål. Närmast har kommit Sergei Glinca med 8 mål och Andrei Orel med 7. Orel som fasades vara skadad efter första matchen och inte kanske skulle delta i första hemma matchen. Unga målvakten Freddy Wickström hos HIFK har också spelat fint och blivit belönad med 3 stjärnor. Det som säkert tyngt för Grankulla laget har varit Sami Silfvers röda kort vid den 21 minuten.

Nu skall det bli spännande att se ifall West kan hålla hemma favören då följande match spelas på tisdagen i grottan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.