Handboll

Handboll är något jag hållt på med sedan de unga året jag var 5. En liten paus höll jag då jag märkte att jag var trött på det. Den tröttheten höll i cirka 8 månader, och vips hittade jag mig i hallen igen, fast denna gång som tränare. En säsong hann jag vara tränare då jag märkte att jag också vill spela. Så jag började spela igen. Då vid detta skede spelade jag, och och fungerade även som tränare. Mycke handboll då.

De roller jag haft är från spelare, tränare, allt-i-allo, klädansvarig, webmaster, kontaktperson, statistik ansvarig, även lagledare och match sekreterare. Det ända jag väl inte provat på ännu är att moppa golven under matcher. 😀

Denna blogg kommer att innehålla en hel del om denna fina sport som hållt ett järngrepp om mig, men det är inte temat för bloggen. Så nya revolutionära ideär eller tankar kommer det inte att komma fram här, men säkert nog mina tankar och åsikter om olika saker.

Jag har själv spelat i 3 olika föreningar. Junior åren fram till B-pojke spelade jag i Vanda baserade laget IF Helsinge-Atlas rf. (talas som Atlas). Där till har jag spelat i Helsingfors föreningen Dicken i 2 säsonger. Efter det höll jag paus en säsong. Jag blev fort lockad tillbaka till handbolls kretserna och började träna i Atlas. Där blev jag sen lockad till herr representationslaget, som då ännu spelade i första divisionen. Där startades ändå en hårdsatsning och jag var med att spela upp laget till FM-nivån. I FM nivån spelade jag sen 2 säsonger.

Spelar bild från säsongen 2006-2007
Spelar bild från säsongen 2006-2007

Som för så många andra tog skadorna över och tvingade mig ta ett mellan år. Då jag skulle komma tillbaka till planen så började jag med farmlaget, Atlas2 som spelade i första divison. Jag märkte snabbt att det var serien jag ville, och kunde satsa på. Jag insåg att jag vill ha det mera som hobby, en ett halv proffs med 5-6 träningar + match i veckan. Jag hade också större satsning på min yrkes karriär. Jag fortsatte dock i första division men säsongerna blev haltande pga skador. Då jag sen flyttade till Esbo märkte jag att division 1 lagets träningstider var svåra, och distansen till träningen blev onödigt jobbiga. Jag sökte en förening närmare var jag bor och det blev Esbo IF som jag representerar just nu. Där har jag dock inte kommit åt att visa mig ännu iom att jag blev far. Tiden med familjen har kört över tränings iver och de otaliga korta nätterna har osakat det att jag inte hunnit vara med just.

Men jag har inte gett upp och skall nog återkomma till handbollen i aktivare form bara jag får vardagen igång och Amelie blir lite större. 🙂

Ifall man vill bekantta sig med Finska handbolls cirklarna kan det löna sig att börja från handboll förbundets sida på www.finnhandball.net, där har dom en ganska fin länk sida varifrån man kommer till de flesta föreningarna i Finland och andra nyttiga sidor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.